COVID-19 în MOLDOVA

Parlamentul European a adoptat bugetul UE pentru anul 2020

Parlamentul European a adoptat bugetul UE pentru anul 2020

Parlamentul European a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020, după ce a obţinut o majorare a fondurilor alocate pentru Mediu, Cercetare şi pentru programul Erasmus, transmite AFP.

Reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, cu o largă majoritate, europarlamentarii au dat votul final pentru acest buget, care ulterior a fost promulgat de preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli.

Au fost 543 de voturi pentru, 136 contra şi 23 de abţineri.


După 3 săptămîni de negocieri dificile, Parlamentul European a reuşit să obţină de la statele membre o majorare cu 850 milioane de euro comparativ cu propunerea de buget a Comisiei Europene, pentru a finanţa lupta împotriva încălzirii climei, digitalizarea şi programul Erasmus+ pentru tineri.

Ultimul buget anual înainte de viitorul cadru financiar multianual 2021-2027, bugetul UE pentru anul 2020 cuprinde un nivel global de credite de angajamente pentru cheltuieli viitoare în valoare de 168,7 miliarde euro (o creştere de 1,5% comparativ cu 2019). De asemenea, plăţile ce vor fi făcute în cursul exerciţiului 2020 au crescut cu 3,4% pînă la 153,6 miliarde euro.

Parlamentul European şi Consiliul aveau la dispoziţie 14 zile de la data acordului informal (18 noiembrie) să aprobe textul comun. Odată aprobat de ambele instituţii, preşedintele Parlamentului European promulgă bugetul şi îl declară adoptat definitiv.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load