COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 547
Coronavirus stiri: 7940

Parlamentul European a admis ca lansarea Nord Stream-2 este amînată din cauză SUA

22 noi. 2021,, 07:34   În lume
1718 0

Anînarea punerii în funcțiune a conductei de gaz Nord Stream-2 din Rusia poate avea loc de asemenea din cauza presiunii exercitate de Statele Unite, Franța și Italia. Un astfel de scenariu nu a exclus europarlamentarul Gunnar Beck într-un interviu acordat Lenta.ru".

Beck și-a exprimat opinia că noua conductă de gaz oricum va fi lansată, deoarece corespunde intereselor naționale ale Germaniei. "Există șanse mici ca proiectul să fie înrerupt nu din cauza presiunii din partea Poloniei, ci din cauza presiunii din partea Franței, Italiei și Statelor Unite", a recunoscut Beck, dar a menționat că o astfel de opțiune este totuși puțin probabilă.

Anterior, premierul polonez Mateusz Morawiecki, într-un interviu acordat ziarului Bild, a cerut Germaniei să împiedice lansarea gazoductului rus Nord Stream-2. Potrivit acestuia, Germania trebuie să oprească procedura de certificare a proiectului conductei de gaze "de dragul păcii" și să nu dea bani suplimentari președintelui rus Vladimir Putin prin achiziții de gaze.

Pe 16 noiembrie, Agenția Federală germană pentru Rețele (BNetzA) a oprit certificarea Nord Stream-2. Autoritatea de reglementare vrea ca operatorul de proiect, Swiss Nord Stream 2 AG, să creeze o filială independentă în Germania, căreia îi vor fi transferate toate activele și drepturile din țară. Potrivit surselor Reuters, acest lucru ar putea amîna lansarea pînă în luna martie a anului viitor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X