COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Parlamentul britanic, suspendat înainte de Brexit

Parlamentul britanic, suspendat înainte de Brexit

Regina Elizabeta a doua a acceptat să suspende Parlamentul britanic înainte de Brexit, la cererea Guvernului condus de Boris Johnson.

„Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului începînd nu mai devreme de luni, 9 septembrie, şi nu mai tîrziu de joi, 12 septembrie 2019, pînă pe 14 octombrie 2019”, se arată într-un comunicat oficial.

Potrivit Mediafax, acest lucru înseamnă că parlamentarii nu vor avea timp să voteze legi care să-l împiedice pe premier să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană în 31 octombrie, chiar și fără un acord.

„E timpul ca un nou guvern și un nou premier să facă un plan pentru țară, după ce ieșim din Uniunea Europeană”, a spus o sursă guvernamentală citată de BBC.

Boris Johnson spune că vrea ca Marea Britanie să părăsească UE la 31 octombrie cu un acord, dar că, în lipsa acestuia, preferă să scoată țara din blocul comunitar fără acord decît să amîne termenul.

În urma acestei declarații, mai mulți parlamentari din opoziție au spus că vor să blocheze o ieșire fără acord și că vor face acest lucru prin intermediul legislativului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load