COVID-19 în MOLDOVA

Parisul amînă o reuniune ministerială franco-rusă

Parisul amînă o reuniune ministerială franco-rusă

Franţa a anunţat marţi că amînă o întîlnire a miniştrilor de externe şi ai apărării francezi şi ruşi prevăzută pe 14 septembrie la Paris, din cauza tensiunilor legate de otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi, notează AFP, scrie agerpres.ro.

“Avînd în vedere circumstanţele actuale şi după o discuţie cu autorităţile ruse, s-a decis amînarea reuniunii Consiliului franco-rus de cooperare pe probleme de securitate la o dată ulterioară”, a declarat purtătoarea de cuvînt a diplomaţiei de la Paris, Agnes von der Mühll.

Precedenta reuniune “2+2” (externe şi apărare) dintre Jean-Yves Le Drian, Florence Parly, Serghei Lavrov şi Serghei Şoigu, din septembrie 2019, la Moscova, a marcat începutul “dialogului strategic” dorit de preşedintele francez, Emmanuel Macron.


Şeful statului francez, considerînd că Rusia priveşte prea mult spre China, a mizat la acea dată pe această apropiere pentru a încerca să insufle o atmosferă de destindere în Europa şi să rezolve conflictul ucrainean, pe fondul unui nou război rece cu Moscova.

Dialogul dorit nu a dat pînă în prezent “rezultate tangibile”, potrivit ministrului francez al apărării, Florence Parly.

Vizita preşedintelui Emmanuel Macron, programată în următoarele săptămîni la Moscova, ar putea fi, de asemenea, pusă în discuţie din cauza afacerii Navalnîi. “Totul este posibil”, a afirmat o sursă diplomatică franceză, citată de AFP.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load