COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părinții ar putea cumpăra în curînd scutece inteligente

Părinții ar putea cumpăra în curînd scutece inteligente

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au făcut o descoperire ce ar putea revoluţiona piaţa scutecelor.

Aceştia au dezvoltat un senzor de umiditate (tag RFID) ce se amplasează sub stratul de polimer absorbant (acel hidrogel ce absoarbe umezeala). În momentul în care hidrogelul devine umed (adică bebeluşul a făcut cîte ceva pe acolo), senzorul de umiditate este activat şi transmite informaţia către un receptor (RFID reader).

Acesta la rîndul său transmite informaţia mai departe către un smartphone sau un computer. Ideea scutecelor inteligente nu este nouă, însă aceasta dezvoltată de cercetătorii MIT ar putea pusă în practică şi la nivel comercial pentru că acel senzor de umiditate (tag RFID) are un cost de producţie de doar 2 cenţi. Practic costul de producţie al unui scutec inteligent ar rămîne la fel de redus, senzorul putînd de unică folosinţă şi uşor de produs în serie.

Senzorul de umiditate va putea utilizat în orice tip de scutec, astfel că va util inclusiv vîrstnicilor sau celor cu diverse afecţiuni locomotorii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load