COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Parada militară și discursul președintelui Zelenski: Ucraina sărbătorește astăzi 30 de ani de independență

24 aug. 10:40   În lume
1387 0

În fiecare an, pe 24 august poporul ucrainean celebrează cea mai importantă sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Ucrainei. În această zi, în 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci, a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul Stat ucrainean.

Declaraţia de Independenţă a încoronat lupta de secole a poporului ucrainean pentru dreptul de a avea propriul lor stat, libertatea de a dezvolta cultura naţională, de a fi un membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale.

В Киеве начался военный парад ко Дню независимости Украины - РИА Новости, 24.08.2021

În acest context, în legătură cu aniversarea independenței, vor avea loc evenimente solemne în toată țara.

Astfel, la Kiev va avea loc o paradă de trupe militare, în timpul căreia va fi organizat un salut de artilerie din insula Trukhanov.


În capitală, la ora 17:00 pe Piața Constituției, va începe un concert al cîntărețului de operă, Andrea Bocelli.

Seara la NSC „Olimpiyskiy” va avea loc un spectacol festiv „Independența în ADN-ul nostru. Ziua Independenței țării”. La eveniment vor participa vedete pop, dansatori de operă și balet, precum și o orchestră simfonică.

Datorită evenimentelor festive din capitală, în noaptea de 24-25 august, lucrările metroului capitalei și o serie de rute publice de transport terestru de călători vor fi prelungite timp de două ore.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽