TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Papa Francisc face un apel la pace și reconciliere în estul Ucrainei

Papa Francisc și-a exprimat speranța pentru o scădere a activităților militare și a tensiunii în estul Ucrainei și se roagă pentru populația suferindă, potrivit unei prelegeri ținute la Basilica Sf. Petru după rugăciunea de duminică, transmite VaticanNews.

Papa Francisc a făcut apel, duminică, pentru gesturi care să promoveze încrederea reciprocă și încurajează reconcilierea în estul Ucrainei, pe fondul creșterii tensiunilor militare dintre Kiev și Moscova.

Liderul Bisericii Catolice a descris situația ca fiind „tristă” și a spus că „urmărește cu mare îngrijorare evenimentele din zonele din estul Ucrainei, unde încălcările încetării focului s-au înmulțit în ultimele luni”.

Exprimîndu-și profunda preocupare pentru o creștere a activităților militare în zonă, el a spus: „Sper cu tărie să se evite o creștere a tensiunilor și, dimpotrivă, să se facă gesturi capabile să promoveze încrederea reciprocă și să încurajeze reconcilierea și pacea, care este atît de necesară și atît de dorită ”.


Papa a subliniat, de asemenea, situația umanitară gravă care afectează populația în zonele în care continuă tensiunile și a spus că este aproape de oameni.

În cele din urmă, el i-a rugat pe credincioșii prezenți în Piață și pe cei care urmăreau prin mass-media să i se alăture rugăciunii pentru cei afectați.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load