COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Papa Francisc condamnă rasismul şi violenţele din Statele Unite

Papa Francisc condamnă rasismul şi violenţele din Statele Unite

Papa Francisc a declarat miercuri că orice formă de rasism este "intolerabilă", referindu-se la moartea recentă în custodia poliţiei din Statele Unite a unui bărbat afro-american, George Floyd, în oraşul Minneapolis, însă a condamnat în acelaşi timp şi actele de violenţă care s-au produs apoi în mai multe localităţi din această ţară, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Suveranul pontif a dedicat întreaga secţiune în limba engleză din audienţa lui săptămânală situaţiei din Statele Unite. "Nu putem nici să tolerăm, nici să închidem ochii în faţa vreunei forme de rasism sau de excluziune şi să pretindem că apărăm caracterul sacru al oricărei vieţi umane", a declarat papa Francisc.

Liderul de la Vatican a adăugat că "nimic nu se cîştigă" prin acte de violenţă, pe care le consideră "autodistrugătoare" şi "autovătămătoare".


În aceeaşi alocuţiune, papa Francisc le-a cerut americanilor să îl implore pe Dumnezeu pentru a cere o reconciliere naţională şi pace. El a cerut, totodată, Fecioarei Maria "să intervină pentru toţi aceia care lucrează pentru pace şi dreptate în Statele Unite şi în întreaga lume".

Suveranul pontif a mai spus că moartea lui George Floyd reprezintă o tragedie şi a mărturisit că se roagă pentru sufletul acestuia şi pentru toţi cei care au fost asasinaţi ca urmare a "păcatului rasismului".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load