COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Papa Francisc a stat blocat timp de 25 de minute într-un lift

Papa Francisc a stat blocat timp de 25 de minute într-un lift

Papa Francisc a ajuns cu întîrziere la slujba săptămînală pe care o oficiază în piaţa Sfîntul Petru din Roma în fiecare duminică, întrucît a rămas blocat timp de 25 de minute într-un ascensor din Vatican, din care a fost salvat în cele din urmă de echipele locale de pompieri.

"Trebuie să vă cer iertare", a declarat, zîmbind, suveranul pontif înainte de a oficia acea slujbă, care a început cu o întîrziere de aproximativ 10 minute.

Apoi, papa Francisc a explicat pelerinilor prezenţi în piaţă că în clădirile de la Vatican s-a produs o pană de electricitate şi că el a rămas blocat într-un ascensor, din care a fost salvat de echipele locale de pompieri.


"O rundă de aplauze pentru brigada de pompieri, vă rog!", a adăugat liderul de la Vatican, adresîndu-se credincioşilor prezenţi în piaţa Sfîntul Petru.

Tot duminică, papa Francisc a anunţat că va ridica 13 prelaţi romano-catolici la rangul de cardinal, luna viitoare, inclusiv 10 "cardinali-electori" cu vîrste sub 80 de ani, care vor fi eligibili să voteze în conclavul ce va fi organizat pentru alegerea succesorului său.

Suveranul pontif a făcut acest anunţ surpriză în timpul slujbei sale duminicale. Viitorii cardinali provin din mai multe ţări, inclusiv din Indonezia, Cuba, Luxemburg, Maroc şi Republica Democrată Congo.

Ceremonia lor de învestire, cunoscută sub numele de "consistoriu", va avea loc pe 5 octombrie, a precizat papa Francisc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load