Pămîntul și Luna, într-o fotografie istorică

Pămîntul și Luna, într-o fotografie istorică

Un satelit chinezesc a reușit să realizeze una dintre cele mai spectaculoase fotografii cu Pămîntul în spațiu, văzut din spatele Lunii. Descărcarea imaginii prin telescop a durat în jur de 20 de minute.


Chinezii fac lucruri impresionante și în spațiul cosmic. Cea mai recentă realizare este această fotografie cu Pămîntul văzut din spatele Lunii.


În decembrie a anului trecut, chinezii au lansat o sondă spațială de cercetare, iar luna trecută, a aterizat cu succes pe partea întunecată a Lunii, care nu este niciodată vizibilă de pe planeta noastră.


Cum curiozitatea oamenilor n-are margini, chinezii s-au pus serios pe explorat și au surprins imaginea de mai jos. Există extrem de puține fotografii reușite cu Pămîntul și Luna văzute în întregime din spațiu. Prin urmare, China a mai stabilit un record.


Unghiul din care a fost surprinsă imaginea o face să fie excepțională, chiar dacă nu are calitatea superioară a fotografiilor pe care le faci tu cu un DSLR sau cu un iPhone.


Fotografia a fost făcută pe 4 februarie cu ajutorul camerei de pe satelitul Longjiang 2. Acesta se află deja de ceva vreme în spațiu, dar a trebuit să ia o pauză de cîteva luni de la fotografiat, pentru a nu interfera cu sonda Chang’e 4, cea care a ajuns în partea întunecată a Lunii.


O adevărată provocare a fost și descărcarea imaginii cu ajutorul Telescopului Olandez Dwingeloo Radio, la o viteză ultrastresantă de aproape un kilobyte pe minut. Au fost necesare vreo 20 de minute ca să descarce fotografia, dar a meritat așteptarea. Editorii au editat imaginea și au pus o nuanță violet pe Lună și pe Pămînt, apoi, fotografia a ajuns pe Twitter.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load