Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Pălmuitul copiilor a devenit ilegal în Franţa. Noile reguli

4 iul. 2019,, 19:30   Externe
1682 0

Pălmuitul, urecheatul sau amenințarea copiilor au fost interzise oficial în Franța.

O lege adoptată de Parlament abrogă un articol din Codul Civil, ce datează din urmă cu mai bine de 200 de ani. Acesta îi ierta pe părinții care îşi educau mai dur copiii neastîmpărați.

Astfel de scene sînt de acum ilegale în Franţa. Senatul de la Paris a adoptat o lege prin care corecţiile fizice aplicate copiilor în scop educativ au fost interzise. Vorbim mai exact despre ciupituri, palme, muşcăturile, ţipete sau insultele. De asemenea, noua lege franceză interzice să sperii un copil, să-l ameninţi sau să laşi un bebeluş să plîngă singur.Se pune capăt astfel unui obicei moştenit din secolul 19, mai exact din codul civil din 1804, care admitea „dreptul de a-l corecta fizic" pe copil şi pe care părinţii francezi îl invocau în instanţă la nevoie.

Olivier Paccaud - senator francez: Esenţa acestei legi, justificarea ei, ceea ce trebuie să scoată în evidenţă este revelaţia că violenţa nu este niciodată răspunsul.

Potrivit datelor, 85% dintre părinţii francezi recunosc că le-au mai dat cîte o palmă copiilor, iar mai bine de jumătate dintre francezi şi-ar fi bătut copii înainte ca aceştia să fii împlinit doi ani.


Olivier Paccaud - senator francez: A fi părinte este extrem de dificil. Violenţa este adesea sinonimă cu slăbiciunea şi eşecul, pentru că nu avem răbdarea, pentru că nu ne găsim cuvintele.

Noua lege prevede ca în Codul Civil să fie stipulat faptul că „autoritatea parentală se exersează fără violenţe fizice sau psihologice". Textul va fi citit la primărie cuplurilor care se căsătoresc și va fi tipărit şi pe carnetul de sănătate al copilului.

Norma nu prevede şi sancţiunii pentru părinţii care nu o respectă, dar maltratarea copiilor este pedepsită în Franţa cu pînă la 20 de ani închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?