Transnistria stiri: 1376
Eurovision stiri: 499

Pagubele cauzate de explozii, evaluate în Crimeea

10 aug. 2022,, 17:15   Externe
2354 0

Potrivit estimărilor preliminare, o serie de explozii care au avut loc pe aeroportul din Novofedorovka din districtul Saki din Crimeea au provocat pagube de 200 de milioane de ruble, suma exactă urmînd să fie anunțată ulterior de comisia specială. Acest lucru este raportat de Kommersant cu referire la Consiliul de Miniștri din Crimeea.

Comentînd situația actuală, șeful republicii, Serghei Aksyonov, i-a asigurat pe jurnaliști că pagubele sînt deja în curs de evaluare și se întocmesc și liste cu victime. „Toate cererile vor fi examinate cu participarea mea”, a promis el.

Șeful Crimeei a indicat că în urma incidentului au fost avariate 62 de clădiri înalte, precum și 20 de unități comerciale și cîteva zeci de case private. Printre cele mai frecvente pagube, el a numit geamurile sparte, precum și geamurile ușilor și balcoanelor. În plus, zeci de mașini au fost avariate sau distruse în timpul exploziilor.

Potrivit lui Aksenov, restaurarea clădirilor avariate va începe după ce angajații Comitetului de Investigație (CI) din Rusia își vor finaliza munca în zona de urgență. Se observă că banii pentru restaurarea obiectelor se preconizează a fi alocați din fondul de rezervă.
Anterior s-a raportat că în Novofedorovka, situat în districtul Saki, după exploziile din aeroport, a fost introdusă starea de urgență (SU) la scară municipală.

O serie de explozii în apropierea satului Novofedorovka din Crimeea au avut loc pe 9 august. O persoană a murit – s-a dovedit a fi un locuitor local în vîrstă de 58 de ani. Ministerul Apărării a raportat că exploziile au avut loc pe teritoriul aerodromului militar Saki, unde a detonat muniția de aviație. Mai tîrziu, departamentul a spus că încălcarea cerințelor de siguranță antiincendiară a fost considerată principala cauză a exploziilor de muniție pe aerodrom.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?