Această decizie ar urma să ducă la sfîrșitul unei politici care oferă anumite excepții de la regulile de moderare a conținutului, în cazul politicienilor. Noua politică ar urma să fie anunțată astăzi, 4 iunie. Este de menționat că modificarea respectivă apare în momentul în care, Facebook este ținta unui val de critici, din partea jurnaliștilor, parlamentarilor și chiar propriilor angajați, pentru faptul că permite liderilor politici să folosească platforma pentru a răspîndi informații false, manipulatorii și acuzații nefondate la adresa opozanților.
Compania ar urma în același timp să anunțe un răspuns la decizia comisiei care a examinat oportunitatea deciziei de a-l elimina pe Trump după protestele din 6 ianuarie 2021, cînd protestatarii au ajuns în sediul Congresului Statelor Unite. Membrii acestei comisii, au recomandat ca fostul președinte american să nu mai aibă acces la Facebook iar conturile sale să rămînă blocate.
În același timp, comisia a recomandat că aceleași reguli ar trebui să fie aplicate tuturor utilizatorilor de pe Facebook, iar deciziile de eliminare a unor postări sau a unui cont cu un număr mare de urmăritori, ar trebui să fie comunicate într-un mod mai clar și transparent utilizatorilor. Raportul precizează că o atenție deosebită trebuie să fie acordată șefilor de stat și oficialilor guvernamentali, care ar o putere mai mare în răspîndirea informațiilor false, care ar putea duce la violențe.
Deși Facebook a refuzat să comenteze aceste recomandări, este de știut că companiile de social-media, au refuzat să își asume rolul de „gardian”, în vederea controlării conținutului ce apare și este distribuit pe aceste platforme. Compania are la dispoziție șase luni pentru a implementa recomandările formulate de comisie.
Adăuga comentariu