X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Orban: "Ungaria nu se va lăsa atrasă în conflictul din Ucraina"

22 ian. 18:15   Război în Ucraina
2026 0

Ungaria nu se va lăsa ademenită în capcană și trasă în conflictul armat din Ucraina.

Despre acest lucru a declarat premierul Viktor Orban, vorbind duminică în legătură cu celebrarea zilelor culturii maghiare în orașul Satmarcek, unde acum 200 de ani poetul Ferenc Kelcei a scris cuvintele imnului național.

"Nu ne lăsăm implicați în vârtejul războiului din ce în ce tot mai sîngeros și dorim încetarea focului, negocieri și pace [în Ucraina]", a declarat șeful guvernului, al cărui discurs a fost difuzat pe postul de televiziune M1.

El a dat asigurări că Ungaria nu va ceda presiunilor altor state și nu își va schimba poziția cu privire la conflictul ucrainean. "Vocile sirenei care ne ademenesc să "fim de partea dreaptă a istoriei" nu ne vor putea atrage în capcană. Trebuie să rămînem de partea maghiară a istoriei chiar și în cele mai grele și complicate situații", a subliniat Orban.

Imediat după izbucnirea conflictului din Ucraina, guvernul maghiar și-a exprimat sprijinul pentru integritatea teritorială a acestei țări, a condamnat acțiunile Rusiei, dar, în același timp, a refuzat să furnizeze arme Kievului. În plus, Ungaria s-a opus sancțiunilor UE împotriva Rusiei, deoarece acestea nu au dus la soluționarea situației din Ucraina, ci au provocat doar daune economiei europene. Această poziție a provocat nemulțumiri la Washington, Bruxelles și capitalele multor țări ale UE.

19
3
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий