X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Orban: „Sancțiunile împotriva Rusiei intensifică criza energetică din Europa”

19 ian. 17:15   Război în Ucraina
1616 0

Sancțiunile UE împotriva Rusiei continuă să aprofundeze criza energetică din Europa, iar guvernul ungar este nevoit să ia măsuri pentru a proteja populația țării de inflație.

Despre aceasta a vorbit, joi, premierul ungar Viktor Orban, scrie tass.ru.

"Sancțiunile nu fac decît să intensifice criza energetică, dar vom face tot ce ne stă în putere pentru a proteja familiile maghiare de creșterea prețurilor. Acesta a fost subiectul principal la ședința cabinetului de ieri", a scris Orban pe pagina sa de Twitter.

Guvernul ungar s-a opus în mod constant extinderii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, inclusiv în sectorul energetic. Orban a reamintit în repetate rînduri că, dacă în 2021 aprovizionarea cu energie a costat Ungaria 7 miliarde de euro, atunci la sfîrșitul anului trecut această sumă a crescut la 17 miliarde de euro, iar anul acesta ar putea crește cu încă 10 miliarde de euro. În timpul consultărilor naționale – un sondaj ale cărui rezultate au fost publicate la sfîrșitul săptămînii trecute – 97% dintre maghiari s-au declarat împotriva politicii de sancțiuni a Bruxelles-ului.

11
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий