Cazul Șor stiri: 599

Orban: Politica externă "progresistă" a Occidentului duce lumea la război

4 mai. 17:15   Război în Ucraina
2742 1

Ideologia liberalismului și așa-numita politică externă progresistă promovată de liderii occidentali duce la prăbușirea altor state și antrenează întreaga lume în război.

Aceasta a fost opinia exprimată joi de premierul ungar Viktor Orban la deschiderea Conferinței internaționale a Partidului Conservator de Acțiune Politică de la Budapesta.

Vorbind despre pericolele agendei liberale, el a spus că una dintre manifestările acesteia este o "politică externă progresistă care duce întotdeauna la război". "În numele exportului de democrație, aceasta întoarce țările cu susul în jos și creează haos", a spus premierul ungar. Potrivit acestuia, "revoluțiile colorate care au început sub sloganul libertății și au continuat sub egida obiectivelor liberal-progresiste în numele unei vieți mai bune pentru oameni au sfîrșit în haos, confuzie și rușine".

"Sînt sigur", a continuat Orban, "că, dacă [Donald] Trump ar fi încă președinte al Statelor Unite astăzi, nu ar fi permis un război în Ucraina sau în Europa. Vă rog, domnule președinte, reveniți, faceți America măreață din nou, aduceți-ne din nou pacea!".

Premierul ungar a mai spus că, în opinia sa, liberalismul modern este, în esență, o ideologie imperialistă cu multe asemănări cu comunismul. Calificînd-o drept un virus care amenință Europa și lumea, Orban a spus că "dacă există o otravă, trebuie să existe și un antidot", iar ca acesta din urmă a sugerat apărarea valorilor conservatoare, inclusiv a fundamentelor familiei tradiționale.


El a reiterat că guvernul său intenționează să urmeze exact un astfel de curs, iar Ungaria ar trebui să fie "incubatorul politicii conservatoare a viitorului". "Ne putem apăra țara doar dacă vom cîștiga bătăliile în domeniul ideologiei și al culturii", a spus premierul, explicînd că vede ideologia liberalismului manifestată în lucruri precum imigrația ilegală, propaganda LGBT și cultura wok. În același timp, Orban a subliniat angajamentul Ungariei față de principiile democrației.

Conferința de acțiune politică conservatoare, care își are originea în America, are loc din 1970. Este pentru a doua oară cînd are loc în Ungaria. Forumul de două zile de la Budapesta reunește reprezentanți ai principalelor partide conservatoare de dreapta din Europa, precum și ai Partidului Republican din SUA.

28
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?