X 
Preşedintele stiri: 3610

Orașul subacvatic din Dubai. Noua destinație la care să visezi

13 sep. 2021,, 21:00   Război în Ucraina
3628 0

Cea mai adîncă piscină din lume – 60 de metri – a fost inaugurată în Dubai, orașul care se mîndrește deja cu cea mai înaltă clădire de pe glob. Momentan, este accesibilă doar pe bază de invitație, dar în curînd va fi deshisă publicului larg.

Piscina Deep Dive Dubai este plină cu 14 toane de litri de apă – volumul a șase piscine olimpice – și este de cel puțin patru ori mai mare decît orice altă piscină de scufundări din lume. Guinness i-a acordat titlul „Piscina cea mai adîncă pentru scufundări” pe 27 iunie, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În prezent accesul se face doar cu invitație, dar piscina va fi deschisă publicului mai tîrziu în acest an.

Temperatura apei este menținută la 30 de grade Celsius, o temperatură confortabilă pentru purtarea unui costum de scafandru sau a unui costum de baie.

Componenta vedetă a Deep Dive Dubai este orașul subacvatic. Scufundătorii pot explora apartamente scufundateși abandonate și pot juca biliard sub apă. Sistemele de iluminat și de sunet de ultimă generație au fost montate în interiorul piscinei pentru a crea diferite atmosfere.


Piscina este, de asemenea, un studio de film subacvatic – cel mai mare de acest gen din regiune.

Deep Dive Dubai oferă cursuri atît pentru începători în scufundări, cît și pentru scafandri certificați. De asemenea, scafandrii pot explora singuri piscina și orașul subacvatic după un tur cu unul dintre ghizi.

Aproximativ 56 de camere au fost instalate în jurul piscinei pentru a asigura securitatea cufundătorilor. De asemenea, are cea mai avansată cameră hiperbarică din regiune, cu o capacitate de 12 persoane, pentru cazuri de urgență.

Un sfat oferit de experți: Dacă vă scufundați în această piscină, timp de 24 de ore nu încercați să ajungeți în vîrful Burj al Khalifa, la peste 300 de metri altitudine. Diferența prea mare de presiune vă poate afecta sănătatea.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий