Orașul în care cerșetorii trebuie să aibă autorizație

Orașul în care cerșetorii trebuie să aibă autorizație

Oraşul Eskilstuna, situat la vest de capitala Suediei, Stockholm, a devenit prima localitate din această ţară unde cerşetorii au nevoie de un permis pentru a avea dreptul să cerşească pe străzi, măsură menită să combată fenomenul cerşitului, relatează luni agenţia EFE.


Conform deciziei autorităţilor locale, cei care începînd de luna aceasta doresc să cerşească pe străzile oraşului Eskilstuna trebuie să solicite pe Internet sau la o secţie de poliţie o autorizaţie care costă 250 de coroane suedeze (23,3 euro) şi este valabilă trei luni, scrie Agerpres. 


Cerşitul fără această autorizaţie în zonele din Eskilstuna menţionate în respectiva decizie - centrul oraşul, zonele comerciale şi în exteriorul arenelor sportive, printre altele - va fi sancţionat prin amenzi. 


Hotărîrea a fost adoptată în luna mai de consiliul municipal, alcătuit din social-democraţi, liberali şi conservatori, dar aplicarea ei a fost amînată pentru că a fost contestată în justiţie. 


Impunerea acestei autorizaţii a provocat critici din partea mai multor organizaţii, care consideră că cerşitul devine astfel o infracţiune. Primarul oraşului, social-democratul Jimmy Jansson, crede însă că „nu este vorba despre persecutarea unor oameni, ci de răspunsul la o mare întrebare: Considerăm că trebuie normalizată cerşetoria în societatea de bunăstare suedeză?”.


Conform presei locale, poliţia din Eskilstuna a primit deocamdată opt cereri pentru eliberarea unei autorizaţii pentru cerşit.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load