Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Orașul german Munchen, paralizat din cauza ninsorilor abundente

2 dec. 2023,, 15:20   Externe
2268 0

Ninsorile abundente au provocat perturbări majore în Bavaria, sudul Germaniei, în special în capitala sa Munchen unde traficul aerian şi feroviar a fost întrerupt sîmbătă, anunţă AFP.

Aeroportul din München și-a anulat, sîmbătă, toate zborurile pînă cel puțin la ora 12:00 PM, ora locală, din cauza ninsorilor abundente, potrivit unui comunicat postat pe site-ul său. Aproximativ 320 din 760 de zboruri planificate pentru sîmbătă au fost anulate pînă acum, se menționează în comunicat, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Sosirea iernii a perturbat grav şi traficul feroviar. „Principala gară din Munchen nu poate fi deservită în prezent”, a precizat Deutsche Bahn. Traficul pe liniile principale este complet oprit în zona Munchen.

În alte părţi din sudul Germaniei, se aşteaptă, de asemenea, anulări sau întîrzieri ale trenurilor, a adăugat Deutsche Bahn, estimînd că perturbările vor dura probabil pe tot parcursul zilei.

O mare parte din transportul public - autobuze, trenuri suburbane şi tramvaie - nu funcţiona în capitala bavareză, a precizat compania de transport public din Munchen (MVG). De asemenea, metroul ar putea fi afectat de anulări şi perturbări în cursul zilei, a adăugat aceasta.


Căderile de zăpadă şi temperaturile negative afectează de mai multe zile mari părţi ale Germaniei. Potrivit serviciului meteorologic german, cele mai mari cantităţi de zăpadă sînt aşteptate, în sudul Bavariei, cu 30 - 40 de centimetri prognozaţi pînă sîmbătă după-amiază.

2
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?