TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oraş şters de pe hartă în urma unui ciclon puternic (FOTO)

Oraş şters de pe hartă în urma unui ciclon puternic (FOTO)

Dezastru în Africa provocat de un ciclon tropical. Vîntul care a suflat cu o forţă de uragan şi ploile au ras de pe faţa pămîntului un oraş din Mozambic.


Autorităţile, au numărat 90 de morţi, dar există temeri, că bilanţul victimelor, va ajunge la o mie. Furtuna a lovit şi statele Zimbabwe şi Malawi.


Casele sînt distruse, podurile rupte şi copacii scoşi din rădăcină.

Crucea Roşie care a intervenit prompt în ajutorul sinistraţilor a vorbit de “pagube imense şi terifiante” şi a estimat că localitatea, a patra cea mai mare din Mozambic, a fost distrusă în proporţie de 90 la sută.

Idai s-a format în Oceanul Indian şi a lovit la finalul săptămînii trecute. Vîntul care a suflat cu aproape 180 de km pe oră a distrus totul în cale: şcoli, case şi chiar un baraj. Ploile şi apele unui rău au provocat inundaţii catastrofale. Autorităţile spun că o fîşie de ţărm lungă de 50 de km e acoperită de ape.


Furtuna a afectat 600.000 de oameni. 100.000 au fost locuitori au fost salvaţi din calea şuvoaielor de echipele de salvare.


Preşedintele Mozambicului a evaluat distrugerile din elicopter şi a estimat că numărul morţilor ar putea ar putea ajunge la o mie, fiindcă sînt cartiere rupte de lume unde salvatorii nu au ajuns.


După ce a lovit Mozambicul, Idai a ajuns, cu forţe diminuate însă, în Malawi şi Zimbabwe, unde a luat aproape 100 de vieţi. 200 de oameni sînt daţi dispăruţi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load