Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 127
Transnistria stiri: 1454

Oraş alimentat doar cu energie solară

5 dec. 2018,, 01:30   Externe
3308 0

La prima vedere, Babcock Ranch arată ca toate celelalte orăşele din Florida. Cartiere îngrijite cu case în culori deschise, îmbrăcate în lemn, verande spaţioase şi palmieri în curţile caselor.

Însă în spatele acestor lucruri se ascunde tehnologia înaltă şi o creştere importantă. Acoperişurile au fost făcute din metal pentru a reducere costurile cu încălzirea sau răcirea caselor. În garaje există doze speciale pentru alimentarea maşinilor electrice. Gazonul reprezintă doar 30% din suprafaţa grădinii, în rest sînt plante care au nevoie de puţină apă, scrie Rador.

Pentru grădini oamenii folosesc apă de ploaie şi apa din rigole direcţionată către staţia locală de epurare a apelor reziduale. Acest amalgam de tradiţional şi modern i-a convins pe soţii Kinley să se mute în acest oraş. Richard şi Robin Kinley sînt printre primii locuitori care s-au mutat în Babcock Ranch, dar oraşul continuă să se extindă. Pe o suprafaţă de 7.200 de hectare, aici ar urma să locuiască 50.000 de oameni în 19.500 de locuinţe. Pînă la finalul acestui an vor fi scoase la vînzare alte 250 de case. După cum a declarat iniţiatorul proiectului, Syd Kitson, Babcock Ranch este primul oraş de acest gen din SUA şi poate şi din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?