X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Opoziția către Macron: Ucrainenii nu au cerut asta

8 mar. 13:45   Externe
3350 0

Opoziția franceză l-a criticat pe președintele celei de-a V-a Republici, Emmanuel Macron, pentru declarațiile sale privind disponibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, relatează Der Spiegel.

Aceștia au făcut aceste declarații după întîlnirea de ieri cu președintele francez la Palatul Elysee, unde acesta din urmă a numit o condiție pentru desfășurarea trupelor - o ofensivă rusă asupra Odesei sau Kievului.

"Ucrainenii nu ne-au cerut niciodată trupe terestre. În loc să încerce să cîștige notorietate prin provocări, președintele ar trebui să își respecte promisiunile făcute Ucrainei, în special în ceea ce privește muniția și armele", a declarat liderul Partidului Socialist, Olivier Faure.

"Atitudinea sa belicoasă, care nu exclude trimiterea de soldați francezi, îngrijorează țara. Macron s-a izolat pe plan internațional cu poziția sa și face jocul președintelui rus Vladimir Putin, expunînd conflictele intraeuropene. Rolul Franței este să definească liniile roșii", a declarat Jordan Bardella, liderul partidului populist de dreapta RN.

Liderul Partidului Verzilor, Marin Tondelier, a declarat că nu sunt subiecte care ar trebui luate atât de ușor. Este iresponsabil.


Anterior, liderul partidului de dreapta Raliul Național, Marine Le Pen, l-a acuzat pe Macron că încearcă să atragă Franța în război. Iar Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului parlamentar "Franța neîngenunchiată", a calificat ideea lui Macron drept "nebunie".

De notat că, cu o zi înainte, președintele francez Emmanuel Macron a declarat la Paris, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele moldovean Maia Sandu, că Franța va deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău. Nici cetățenii moldoveni nu i-au cerut acest lucru.

30
3
1
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав