X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost externat din spitalul Charité

23 sep. 2020,, 11:17   Externe
2166 0

Opozantul rus Alexei Navalnîi, care a fost supus unui tratament la spitalul Charite din Germania încă din 22 august, a fost externat. Anunțul a fost făcut de către instituție.

„Starea pacientului s-a îmbunătățit suficient pentru a putea fi externat. Alexei Navalnîi a primit tratament la Charité timp de 32 de zile, dintre care 24 de zile le-a petrecut în terapie intensivă. Avînd în vedere progresul și a starea actuală a pacientului, medicii consideră că este posibilă recuperarea completă. Cu toate acestea, rămîne prea devreme pentru a evalua efectele potențiale ale otrăvirii pe termen lung”, se arată în comunicat.

Navalnîi a fost internat la spitalul de urgență din Omsk cu suspiciunea de otrăvire în dimineața zilei de joi, 20 august 2020.

Politicianul de 44 de ani a început să se simtă rău în avion, în timp ce zbura din Tomsk la Moscova. Avionul a aterizat de urgență în Omsk, unde Aleksei Navalnîi a fost preluat de o ambulanță și transportat la spitalul de urgență.

Purtătoarea de cuvînt Kira Iarmîș a scris ulterior că Navalnîi a fost, cel mai probabil, otrăvit cu ceva amestecat în ceai. „A fost singurul lucru pe care l-a băut dimineața. Medicii spun că toxina se absoarbe mai rapid prin lichidul fierbinte. Acum Alexei este inconștient și este conectat la un aparat de ventilare mecanică a plămînilor”, a scris ea pe Twitter.


Clinica Charite din Berlin, care îl tratează pe politicianul grav bolnav Aleksei Navalnîi, a anunțat într-un comunicat că rezultatele studiilor clinice indică faptul că opozantul rus a fost otrăvit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?