COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Opinie: "Arta necesită timp pentru că necesită contemplare"

8 feb. 23:30   În lume
1532 0

Arta necesită timp pentru că ea necesită contemplare. Iar contemplarea ar trebui să fie aproape de zgomotul mării sau de rugăciune.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețeaua socială de către celebrul regizor rus, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de film "Nika", Andrei Koncealovski, transmite Noi.md.

"Nu am o operă de artă preferată. Îmi plac picturile. Îmi plac tablourile în fața cărora poți să stai și să nu încerci să le înțelegi. Stai și pur și simplu le admiri. Îmi este greu să mă uit la picturile care au nevoie de șase pagini pentru a explică de ce a fost numită operă de artă. "Mona Lisa" nu are nevoie de nici o explicație, iar unele cutii, aranjate într-o piramidă, sau "Pătratul negru" – au nevoie. Nu vreau să înțeleg nimic, vreau pur și simplu să simt. După cum a spus Lev Nikolaevici: "Mi se anunță sentimentul, eu mă uit ore întregi", - a spus Andrei Koncealovski.

"În general, îmi place să vin la muzeu, să văd un tablou - și să plec. Dar să alerg așa prin întreaga expoziție... Nu este nevoie, acest lucru doar supraîncărcă. Cel mai bine este să mergi la expoziție, atunci cînd acolo sînt puțini oameni, atunci cînd nimeni nu-și acoperă panorama și nu face gălăgie. M-am așezat, m-am uitat, m-am dus acasă. Arta necesită timp pentru că necesită contemplare. Dar contemplare aproape de zgomotul mării sau de rugăciune", a subliniat renumitul regizor și scenarist rus.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X