Opinie: America a ajuns pînă la nivelul de degradare al Uniunii Sovietice

22 mar. 2021,, 13:30   Război în Ucraina
2531 2

America a ajuns pînă la nivelul de degradare al Uniunii Sovietice în ceea ce privește degradarea conducerii țării.

Această opinie a fost exprimată de către activistul civic israelian, diplomatul, expertul politico-militar, fostul șef al Serviciu special israelian "Nativ", Yakov Kedmi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", transmite Noi.md.

Potrivit acestuia, Uniunea Sovietică, care nu este deja de mult timp pe hartă, a avut o conducere a țării degradată în perioada lui Brejnev și Cernenko.
"Îmi amintesc cum rîdeam cu toții de Brejnev și Cernenko. Sper că actualul președinte american Joe Biden merge cu un scutec, nu ca Cernenko, care a făcut pe el. Pentru că va fi deja o rușine", a spus Yakov Kedmi.

El crede că Biden l-a depășit deja pe Cernenko.

"Cernenko putea vorbi fraze coerente. Ceva spunea el însuși, iar Biden deja nu mai poate. Știe doar să citească. Este bine că cel puțin poate citi ", a declarat diplomatul israelian, expertul militar și politic, fostul șef al Serviciului Special israelian "Nativ"


Răspunzând la întrebarea dacă este posibilă în Statele Unite o perestroikă, care a început în URSS după ce Mihail Gorbaciov a venit la putere, Yakov Kedmi a spus: "În URSS, se vorbea că mai întîi va fi perestroika, iar apoi un schimb de focuri (перестрелка), în Statele Unite este invers. Pînă acum au avut loc împușcături, iar acum se vor transforma oare aceste împușcături în perestroikă sau se vor transforma în împușcături la un nivel mai înalt de dezvoltare a democrației americane, nu știu. Un lucru este clar: Statele Unite nu sunt capabile nici din punct de vedere economic, nici politic să mențină sistemul care i-a adus în această stare. Cum vor ieși din asta, nu știu. Dar faptul că actuala conducere a Statelor Unite se comportă inadecvat în fața problemelor cu care se confruntă această țară, a problemelor interne, în primul rînd, precum și a celor externe, este absolut clar pentru toată lumea.

El crede că, în comparație cu Biden, putem spune că președintele dinaintea lui a fost un filozof extrem de cultivat care știa se pricepea în politica.

"Dar ce va face SUA peste șase luni? Cine se va afla în fruntea țării, o va conduce? Cine o conduce azi? Nu este clar. Astăzi observăm o perioadă de tranziție de la Biden la următorul președinte", a declarat Yakov Kedmi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?