COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

ONU: Coreea de Sud cere 'reluarea rapidă' a dialogului Coreea de Nord/Statele Unite

22 sep. 20:30   În lume
1122 0

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut marţi de la tribuna ONU "reluarea rapidă" a discuţiilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite privind programele de arme nucleare şi balistice ale Phenianului suspendate din 2019, informează France Presse.

Apelul şefului statului sud-coreean în prima zi a Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York intervine la o săptămînă după tiruri de rachete balistice ale Coreii de Nord, la care Sudul a răspuns imediat, transmite agerpres.ro.

"Cerem reluarea rapidă a dialogului între cele două Corei şi între Statele Unite şi Coreea de Nord", a declarat Moon Jae-in în discursul său din cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU.

El a spus că "speră să vadă în Peninsula Coreea concretizarea puterii dialogului şi cooperării ce poate crea pacea" în această regiune.

La 15 septembrie, lansarea a două rachete balistice nord-coreene spre mare a fost urmată la cîteva ore de cea a unei rachete balistice de pe un submarin al Coreii de Sud, devenită astfel a şaptea ţară din lume ce dispune de această tehnologie de ultimă generaţie.

Washingtonul, un aliat al Seulului, a "condamnat" atunci tirurile nord-coreene, dar nu şi pe cel sud-coreean. Phenianul a acuzat Statele Unite de "joc dublu".

Coreea de Nord este supusă mai multor sancţiuni internaţionale pentru programele sale de arme nucleare şi rachete balistice. Discuţiile asupra programului nuclear cu Washingtonul au fost suspendate de la eşecul summitului de la Hanoi din februarie 2019 între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american de atunci Donald Trump.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽