AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 891
Criza energetică stiri: 721
Preşedintele stiri: 3200

ONU a reamintit despre importanța protejării populației pașnice în cazul unui conflict în Ucraina

26 ian. 07:59   Război în Ucraina
2279 6

ONU consideră că în orice conflict este important de protejat populația pașnică și infrastructura civilă.

Despre acest lucru a declarat marți la un briefing reprezentantul oficial al Secretarului General al Organizației Mondiale, Stefan Dujarric, răspunzînd la întrebarea despre posibilitatea acțiunilor militare din cauza situației din jurul Ucrainei.

"După cum a menționat secretarul general al ONU, în cazul unui conflict, este necesar de examinat foarte atent ce arme vor fi folosite", a spus Dujarric. - <...> De asemenea, este necesar de asigurat o protecție maximă a populației civile și a infrastructurii civile. Cea mai bună soluție acum este de a preveni acțiunile militare".

Recent, au existat acuzații în țările occidentale, precum și la Kiev, despre o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina. Secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a numit astfel de informații ca fiind goale și o creștere neîntemeiată a tensiunii. El a subliniat că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. În același timp, Peskov nu a exclus posibilitatea provocărilor pentru a justifica astfel de declarații și a avertizat că încercările de a rezolva criza prin forță în sud-estul Ucrainei vor avea cele mai grave consecințe.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав