COVID-19 în MOLDOVA

OMS a numit cauza apariției noilor focare COVID-19 în Europa

OMS a numit cauza apariției noilor focare COVID-19 în Europa

Noile focare de COVID-19 în mai multe țări din Europa și emisfera nordică se datorează faptului că tinerii nu au fost atît de vigilenți în timpul verii, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Dovezile sugerează că focarele de COVID-19 în mai multe țări au apărut ca urmare a faptului că tinerii din emisfera nordică s-au relaxat în timpul sezonului de vară ", a spus el, relatează ria.ru

Directorul general al OMS a menționat că tinerii și copiii sînt predispuși la infecția cu COVID-19, de aceea și ei trebuie să fie vigilenți în timpul pandemiei - să poarte măști și să respecte distanța socială.


Vizitarea cluburilor de noapte și a încăperilor aglomerate fără respectarea corespunzătoare a măsurilor de securitate contribuie activ la răspîndirea COVID-19, a confirmat cuvintele directorului general al OMS, șeful grupului tehnic al direcției boli excepționale a OMS, Maria van Kerkhove.

"Noi mereu vedem că cluburile de noapte sporesc răspîndirea virusului. Și noi înțelegem că tinerii în perioada de vară vor să revină la viața anterioară", a spus ea.

Tineretul nu ar trebui să-și asume riscuri pe care nu le poate evalua în mod adecvat, a adăugat directorul Programului OMS pentru Situații de urgență în domeniul sănătății, Michael Ryan.

"Acele inflamații care încep în plămîni apoi trec la sistemul cardiovascular. În multe cazuri, chiar dacă virusul se manifestă într-o formă ușoară, el poate afecta și alte organe. Și noi nu știm cum acest lucru se va răsfrînge asupra sănătății pe termen lung", a spus el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load