Olanda interzice circulația pe timp de noapte pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial

Olanda impune, începînd de sîmbătă, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, după ora 21.00, în încercarea de a stopa propagarea coronavirusului. Deputaţii au aprobat joi, cu majoritate de voturi, măsura de urgenţă propusă de guvern, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Este pentru prima dată cînd se ia o astfel de măsură după Al Doilea Război Mondial.

Olandezii nu vor mai avea voie să iasă din casă după ora 21.00, potrivit legii adoptate joi. În cursul dezbaterii, partidele majorităţii guvernamentale au agreat un compromis prin care ora de începere a interdicţiei a fost amînată cu 30 de minute față de propunea inițială a fostului guvern condus de Mark Rutte.

Interdicţia de deplasare, care va rămîne în vigoare cel puţin pînă la 9 februarie, înseamnă că olandezii vor putea ieşi din casă între orele 21.00 şi 04.30 doar pentru urgenţe medicale, prezenţa la muncă în domenii considerate esenţiale sau pentru a scoate la plimbare animale de companie în lesă.

Cei care vor încălca regulile pot fi amendaţi cu 95 de euro.

Şcolile şi magazinele cu produse neesenţiale au fost deja închise de la mijlocul lui decembrie, după ce o decizie similară fusese luată în privinţa barurilor şi restaurantelor cu două luni mai devreme.

Numărul de infectări a scăzut constant în Olanda în ultimele trei săptămîni, dar autorităţile sanitare spun că noile variante ale coronavirusului vor provoca un nou val de cazuri în scurt timp dacă măsurile de distanţare socială nu sînt înăsprite.

Un avertisment similar a transmis și Centrul European pentru Controlul Bolilor, care spune cățările UE ar trebui să întărească restricțiile, nu să le relaxeze, pentru a preveni răspîndirea noilor tulpini mai contagioase ale coronavirusului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load