TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oficialilor de rang înalt din Rusia le-ar putea fi interzisă cetățenia străină

Președintele rus, Vladimir Putin, a propus întroducerea în Constituție a interzicerii persoanelor cu cetățenie străină sau permise de ședere să dețină funcții-cheie care asigură suveranitatea și securitatea statului, precum și majorarea termenului obligatoriu de ședere în țară la 25 de ani pentru candidatul la funcția de șef al statului.

"Propun, la nivel constituțional, întroducerea cerinței obligatorii pentru persoanele care dețin funcții de importanță critică pentru asigurarea securității și suveranității țării, și anume șefii subiecților Federației, membrii Consiliului Federației, deputații Duma de Stat, prim-ministru, adjuncții săi, miniștrii federali, șefii altor organe federale precum și judecătorii nu pot deține cetățenia străină, un permis de ședere sau un alt document care le permite traiul permanent pe teritoriul altui stat", a spus Putin.

Constituția Federației Ruse a fost adoptată prin vot popular la 12 decembrie 1993. Potrivit experților, acesta este unul dintre cele mai stabile documente de acest fel din lume.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load