X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Oficial UNICEF: Israel și Hamas sînt „deconectate" de suferinţa copiilor din Gaza

18 iun. 08:32   Externe
2219 0

Un oficial al UNICEF a declarat luni că avertismentele privind moartea copiilor din Gaza ajung la urechile surzilor, relatează CNN.

„Mi se pare foarte deconcertant faptul că oamenii încă scuză cumva atacurile asupra copiilor şi nu caută doar o încetare a focului", a declarat James Elder, un purtător de cuvînt al UNICEF, agenţia umanitară a ONU pentru copii, care se află pe teren în Gaza.

„Ambele părţi par teribil de deconectate de suferinţa copiilor".

Vorbind cu Wolf Blitzer de la CNN, Elder a spus că a văzut „atît de mulţi copii cu amputări" şi „copii cu răni la cap, cu arsuri teribile, care nu au putut primi asistenţă medicală pentru că am văzut devastarea sistematică". „Pur şi simplu nu este un loc pentru copii", a spus Elder despre întreaga Fîşie Gaza.

Israelul a anunţat o „pauză tactică" a activităţii militare de-a lungul unei rute din sudul Fîşiei Gaza pentru a permite distribuirea ajutoarelor. Elder a declarat că, deşi „orice pauză în bombardamentele oriunde în Fîşia Gaza care va proteja copiii este o veste bună", el a spus că „pauza tactică" menită să permită accesul mai multor camioane cu ajutoare în enclavă nu a dus încă la nicio îmbunătăţire.


Elder a spus că problema este mai mare decît doar zona care face obiectul pauzei şi a cerut deschiderea mai multor puncte de trecere. Agenţiile trebuie, de asemenea, să fie capabile să livreze ajutorul în siguranţă în Gaza, a spus el.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав