COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oficial american, despre coronavirus: Virusul corona se transmite în general de la om la om

Oficial american, despre coronavirus: Virusul corona se transmite în general de la om la om

Centrele din SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor Infecţioase vor consulta în clinici din cinci oraşe diverse persoane care prezintă simptome de gripă diferite de cele care apar în cazurile de gripă caracteristice acestui anotimp, conform Hotnews.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a prezentat mai multe sfaturi pentru cei care se tem acum de coronavirus.

Fauci spune să renunţăm la măşti dacă nu sîntem contagioşi, să nu ne temem că vom lua vreun virus de la produsele chinezeşti şi, bineînţeles, să nu îi ocolim pe chinezi sau restaurantele chinezeşti, transmite NOI.md cu referire la libertatea.ro.

”Oricînd sînteţi ameninţaţi de vreo boală contagioasă, există diverse stadii de alertă, de la o teamă de înţeles la nişte temeri absolut exagerate”, afirmă Fauci.


Instituţiile guvernamentale, inclusiv institutul condus de dr. Fauci, sînt asaltate cu apeluri telefonice şi cu mesaje email venite din partea unor oameni îngrijoraţi, la fel cum erau cei din perioada alertelor pentru Ebola şi SARS.

Fauci şi-a amintit că o asistentă medicală, care fusese infestată cu virusul Ebola, a luat un avion pînă în Ohio pentru că nu avea simptome şi nu risca să infecteze pe nimeni.

Brusc, oameni de peste tot s-au gîndit că toate avioanele sînt nesigure.

”Primeam telefoane de la oameni din Sacramento care mă întrebau: ”Pot să iau un avion pînă la Seattle?”, povesteşte Fauci. ”Adică, cum? Ce legătură are una cu alta?”

Ce sfaturi dau americanii

Alte sfaturi din partea doctorului Fauci şi din partea comisarului de la Administraţia Medicamentelor, dr. Stephen Hahn, se referă la:

– Produsele chinezeşti. Virusul corona se transmite în general de la om la om. Obiectele aflate în containere din China care sînt trimise în SUA nu prezintă niciun fel de pericol în privinţa transmiterii virusului, afirmă Fauci. Acelaşi lucru este valabil şi pentru medicamentele venite din China.

Produsele importate în conformitate cu reglementările FDA (Food and Drug Administration – Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA, n. red.) sînt verificate de FDA şi trebuie să întrunească aceleaşi standarde ca produsele autohtone, a precizat dr. Stephen Hahn.

”Vrem să îi asigurăm pe cetăţeni că, în perioada actuală, nu există probe care să dovedească faptul că alimentele simple sau cele împachetate pot fi asociate cu transmiterea virusului; aşadar, nu există niciun motiv de îngrijorare”, a mai precizat dr. Hahn.

”Mai mult, nu există probe care să fi dovedit că Covid-19 (denumirea oficială a virusului corona, n. red.) ar avea vreo legătură cu produsele din import pentru oameni sau animale, iar în SUA nu s-a înregistrat niciun caz de infestare cu Covid-19 care să fi fost asociat cu produsele din import”, a mai spus acesta.

– Soluţiile false. Totuşi, un pericol real îl reprezintă falsele remedii anti-coronavirus venite din partea unor escroci care profită de frica oamenilor. Hahn spune că FDA a înfiinţat un birou vizînd combaterea fenomenului, care urmăreşte îndeaproape produsele frauduloase şi false care pretind că ar vindeca persoanele infestate cu acest virus.

Biroul le-a recomandat marilor producători să monitorizeze ”piaţa online” pentru asemenea produse, acestea urmînd să intre sub ancheta FDA şi a altor birouri vizînd respectarea legii. Această forţă a colaborat deja cu comercianţii pentru a elimina de pe piaţă zeci de asemenea produse, care erau comercializate online.

– Măştile. Singurele persoane care au nevoie de măşti sînt cele deja infectate, ca să evite să îi infecteze şi pe alţii.

Măştile vîndute în magazine nici măcar nu sînt atît de bune încît să poată proteja pe cineva cu adevărat.

”În prezent, în Statele Unite, nu există absolut niciun motiv pentru arborarea unor asemenea măşti”, a mai spus dr. Hahn.

”Mor mai mulți copii de gripă sezonieră, în schimb oamenii se tem să mai meargă într-un restaurant chinezesc” Dr. Fauci nu vrea ca oamenii să se îngrijoreze, dar mulţi sînt deja îngrijoraţi.

Fauci nu vrea ca oamenii să se sperie de virusul corona, întrucît pericolul este ”minuscul”.

Dar el vrea totodată că oamenii să se arate mai precauţi faţă de ”epidemia de gripă, care tocmai înregistrează un al doilea val”.

”În acest an, au murit de gripă mai mulţi copii comparativ cu ultimii zece ani, dacă nu chiar mai mult. În schimb, oamenii se tem să mai meargă într-un restaurant chinezesc”.

Fauci i-a sfătuit pe oameni să se ferească de pericolul real al gripei de sezon, apărîndu-se astfel totodată şi în faţa unui eventual coronavirus. ”Spălaţi-vă pe mîini oricît de des. Staţi departe de locurile aglomerae, unde oamenii tuşesc şi strănută.

Dacă tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura”, spune el. ”Ştiţi, toate astea sînt lucruri pe care le spunem în fiecare an”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load