COVID-19 în MOLDOVA

Oferte tentante pentru turiști, printre care și $3000 în cazul infecției cu COVID-19

Oferte tentante pentru turiști, printre care și $3000 în cazul infecției cu COVID-19

Din luna martie, de cînd întreaga lume a fost blocată din cauza pandemiei de COVID-19, turismul a început să fie și el grav afectat. Pentru a revitaliza această industrie, multe țări încearcă să atragă turiști cu tot felul de oferte tentante.

Luni întregi, destinațiile turistice au fost aproape pustii din cauza măsurilor de izolare impuse de autorități pentru a stopa răspîndirea coronavirusului. Acum, cînd granițele s-au redeschis și ușor-ușor se ridică restricțiile, călătoriile au început să devină din nou o realitate. Atît cei cu afaceri locale, cît și marile lanțuri hoteliere sau operatorii de turism încearcă să se adapteze acestei noi ere a călătoriilor și vin cu oferte atractive, informează unica.ro.

Stațiunea mexicană Cancun a lansat campania “Vino în Cancun 2×1”, care oferă două nopți de cazare gratuit la fiecare două nopți plătite, dar și returnarea costului unui bilet de avion pentru cei care merg cu un partener să-și petreacă vacanța acolo.


Unul dintre hotelurile din Thailanda, aflat într-o stațiune privată de lux a insulei Koh Samui, vine cu o promoție greu de refuzat: „Cumpără 1 Obține 1 gratuit”.

Și vecinii bulgari s-au gîndit cum să atragă turiști în această perioadă. Aceștia au ales să nu mai perceapă taxe pentru șezlonguri, umbrele și chiar pentru mese, pe plajele din această țară.

În Elveția, o agenție de turism a lansat pachetul “Geneva Boxes”, care oferă discount de pînă la 65% pentru cazări la hotel sau pentru city-break-uri.

Cea mai tentantă ofertă vine însă din Asia Centrală, de la Republica Uzbekistan. Pentru a asigura turiștii că țara lor este o destinație de vacanță sigură, autoritățile oferă 3.000 de dolari vizitatorilor care se infectează cu noul coronavirus cît timp se află pe teritoriul lor.

O propunere similară are și Cipru. Autoritățile se angajează să acopere costurile de cazare, mîncare, băutură și medicamente pentru turiștii care se îmbolnăvesc în timpul șederii pe insula mediteraneană.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load