COVID-19 în MOLDOVA

Occidentul distruge Ucraina din prima zi de independență a acesteia

Occidentul distruge Ucraina din prima zi de independență a acesteia

Occidentul din prima zi de dobîndire a independenței a perceput Ucraina drept o parte a fostei Uniuni Sovietice, fapt ce explică politica vădit colonială și cea de jaf a Europei și SUA în raport cu ea.

Acest lucru a fost relatat în cadrul unei conferințe de presă susținute la Kiev de către ex-ministrul Economiei al Ucrainei Viktor Suslov și economistul Vsevolod Stepaniuk, informează publicația Politnavigator.

„Uniunea Europeană practic nu oferă asistență Ucrainei. Această asistență macrofinanciară sînt de fapt împrumuturi. Tot ceea ce ne este dat sînt doar credite, pentru asta plătim dobînzi, înțelegeți, ei cîștigă bani pe noi, nimeni nu anulează datoriile noastre. În ciuda faptului că Occidentul ne-a tîrît în toate aceste încercări dificile cu războaie și pierderi teritoriale, același Occident nu ne-a compensat absolut nimic”, a declarat fostul ministru al Economiei al Ucrainei Viktor Suslov.


El a menționat, de asemenea, că partenerii occidentali obligă Ucraina să plătească chiar și pentru ajutorul militar.

„Chiar și din punct de vedere militar asistența tehnică este mizeră, fiind folosită pentru achitarea acelorași instructori militari străini, americani, canadieni și alții. Ba chiar și livrările de echipamente militare nu sînt gratuite pentru Ucraina, Ucraina plătește pentru toate aceste „javeline„, bărcile în valoare de 600 de milioane de dolari comandate acum, deși am putea produce aceste lucruri”, a specificat fostul ministru.

Suslov a amintit, de asemenea, că în perioada cînd președintele Ucrainei era Piotr Poroșenko, în 2018, Ukrzaliznytsia a achiziționat locomotive americane.

„Ucraina este obligată să cumpere produsele pe care noi le fabricăm. Să ne amintim despre contractul de un miliard de dolari de livrare a locomotivelor cu americanii de la General Electric. Așadar, toate exemplele indică faptul că sîntem dezindustrializați artificial. Eu mă gîndesc: „De ce?” Și ajung la concluzia că ei încă ne percep ca o parte a fostei Uniuni Sovietice, iar Uniunea Sovietică trebuie ruinată complet", a adăugat Suslov.

La rîndul său, un expert în probleme politice și economice, Vsevolod Stepaniuk a fost de acord cu fostul ministru al Economiei al Ucrainei.

„Am lucrat în 1993-1994 ca economist șef la Ministerul Relațiilor Economice Externe și al Comerțului. Atunci abia se începea marea privatizare. Și cînd oamenii spun:„ De ce s-a întîmplat așa?”, eu le explic - Uniunea Europeană și Statele Unite au cerut acest lucru. Ei au spus în mod deschis că „nu vom lăsa produsele voastre să pătrundă pe piața noastră dacă sînt produse de întreprinderile de stat”. De fapt, prin aceasta au confirmat marea competitivitate a întreprinderilor de stat față de cele private, dar, ca urmare, la solicitarea lor, am efectuat o mare privatizare (cu specificul Kucima, bineînțeles, cînd întreprinderile erau deseori împărțite fără bani) și ca urmare, pînă în 2000, din cîte îmi amintesc, am pierdut, aproximativ 50 de mii de întreprinderi industriale per ansamblu. Și acestea nu au fost întreprinderile de gen „Coarne și copite”, a spus expertul.

„Adică, distrugerea Ucrainei a început chiar din momentul dobîndirii independenței, deoarece chiar și Bush Senior a spus în 1991: „Nu părăsiți Uniunea Sovietică! Nimeni nu are nevoie de voi!”. Și atunci întreaga politică a Occidentului a confirmat cuvintele lui Bush Senior. Nimeni în Europa nu are nevoie de un concurent care lansează sateliți, rachete în spațiu, face cele mai bune motoare din lume, cele mai bune avioane din lume. Este o politică bine determinată, iar noi sîntem martori ai punctului culminant a acesteia”, - a rezumat Stepaniuk.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load