COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință pot replica Aurora Boreală cu ajutorul unei noi descoperiri

Este posibil ca oamenii de știință să fi găsit o modalitate de a replica fenomenul natural fascinant numit Aurora Boreală, după o recentă descoperire a unui nou mod de manipulare a luminii folosind o forță Lorentz „sintetică”, scrie News18.com.

Fizicienii teoretici de la Universitatea din Exeter au creat o nouă tehnică pentru obținerea unor cîmpuri magnetice artificiale reglabile, care permit fotonilor să imite dinamica particulelor încărcate în cîmpuri magnetice reale. Același fenomen este responsabil și pentru apariția Aurorei Boreale, scrie Yoda.

Cercetările recente publicate în revista Nature Photonics ar putea influența viitoarele dispozitive fotonice, deoarece oferă o nouă modalitate de manipulare a luminii. Cînd particulele încărcate, cum ar fi electronii, trec printr-un cîmp magnetic simt o forță Lorentz datorită încărcării lor electrice, care își curbează traiectoria în jurul liniilor cîmpului magnetic.

Forța Lorentz joacă un rol esențial în apariția Aurorei Borale față de celebrul efect cuantic Hall. Klaus von Klitzing a primit premiul Nobel pentru fizică în 1985 pentru descoperirea efectului cuantic Hall, la cinci ani după ce observația a fost făcută la Laboratorul de cîmp magnetic magnetic din Grenoble.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load