TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Oamenii de știință au numit motivul reinfectării cu coronavirus

Medicii americani au numit cauza reinfectării cu coronavirus. Ei au monitorizat starea de sănătate a aproximativ 2,5 mii de militari americani din luna mai pînă în noiembrie 2020. Cercetătorii de la Școala de Medicina Karl Aikan au publicat rezultatele muncii lor în revista științifică The Lancet Respiratory Medicine.

Înainte de a intra în cazarmă, toți militarii au fost testați pentru anticorpi împotriva infecției cu coronavirus. 189 dintre ei au fost deja bolnavi, 2247 — încă nu. În continuare, ei au fost testați la fiecare două săptămîni, iar în cazul infectării, descriau simptomele bolii.

Pentru a înțelege cauza reinfectării, experții au studiat răspunsul imun al militarilor. Potrivit medicilor, anticorpi neutralizanți —cei care blochează virusul atunci cînd ajunge în organism - au avut 6 din cei 19 reinfectați (32 la sută), în timp ce printre cei 54 care s-au îmbolnăvit pentru prima dată, anticorpi similari au fost depistați la 45 de militari (83 la sută). Astfel, studiul a arătat că cauza re-infectării poate fi sistemul imunitar mai slab.

Anterior, oamenii de știință au calculat riscul reinfectării cu coronavirus în rândul diferitelor grupe de vîrstă ale populației. Astfel, potrivit experților de la Statens Serum Institute din Copenhaga, fiecare a doua persoană (52,9 la sută) care a avut COVID-19 cu vîrsta peste 65 de ani riscă să se infecteze din nou.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load