COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au identificat anticorpul care blochează pătrunderea SARS-CoV-2 în celulele umane

Oamenii de știință au identificat anticorpul care blochează pătrunderea SARS-CoV-2 în celulele umane

Oamenii de știință de la Universitatea Caroliniană din Suedia au găsit un mic anticorp neutralizator (nanocorp) care poate bloca pătrunderea coronavirusului SARS-CoV-2 în celulele umane.

Experții cred că acesta poate fi folosit ca mijloc de protecție împotriva virusului care împiedică dezvoltarea severă a COVID-19. Despre acest lucru s-a anunțat într-un articol publicat în revista Nature Communications, transmite lenta.ru.

În timpul studiului, experții au introdus Alpaca S - proteina coronavirusului. După 60 de zile, în probele de sînge ale animalelor s-a observat un răspuns imun puternic împotriva proteinei S (proteina cu "ghimpi"). Apoi oamenii de știință au izolat și clonat anticorpi neutralizanți, după care au identificat structura lor pentru a evalua în continuare eficacitatea împotriva SARS-CoV-2. S-a dovedit că anticorpul Ty1 neutralizează efectiv virusul alipindu-se la acea parte a proteinei-"ghimpe", care se leagă de receptorul ACE2.


Nanocorpii au o serie de avantaje față de anticorpii obișnuiți. Dimensiunea lor este mai puțin de o zecime din dimensiunea anticorpilor obișnuiți și, de obicei, sînt mai ușor de produs la scară largă, cu costuri mai mici.

În prezent, oamenii de știință au început studiile preclinice pe animale pentru a studia activitatea neutralizantă și potențialul terapeutic al Ty1 asupra animalelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load