Rezultatele studiului sînt publicate în revista Earth, Planets and Space, informează focus.ua.
Există multe imagini ale aurorelor boreale nordice și sudice, care pot fi văzute în apropierea polilor nordic și sudic ai planetei noastre.
Institutul Național Japonez de Științe Termonucleare a instalat o cameră hiperspectrală ultrasensibilă (HySCAI) pe platforma optică KEOPS de la Centrul
Spațial Suedez din Kiruna și a realizat primele imagini hiperspectrale ale aurorei boreale.
O imagine hiperspectrală este o imagine bidimensională defalcată în funcție de lungimea de undă sau culoare, ceea ce, în acest caz, permite oamenilor de știință să studieze aurora boreală în detaliu. Oamenii de știință pot măsura energia electronilor absorbiți care provoacă aurora boreală și fac ca anumite culori să lumineze cerul noaptea. Alte forme de imagini ale aurorei boreale sînt filtrate în funcție de lungimea de undă, dar nu oferă o imagine atît de cuprinzătoare.
Cu ajutorul HySCAI, oamenii de știință speră să răspundă la întrebări importante privind aurora boreală, cum ar fi distribuția electronilor, relația acestora cu culoarea aurorei boreale și mecanismul de creare a fenomenului atmosferic.
Adăuga comentariu