COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O zi fără focuri de armă la Donbass

O zi fără focuri de armă la Donbass

În ultimele 24 de ore la Donbass nu a fost înregistrată nicio încălcare a regimului de încetare a focului.

Potrivit publicației korrespondent.net, acest lucru a fost declarat vineri, 14 august, de către Serviciul de presă al Operațiunii Forțelor Unite (OFU).

„ La 13 august pe toate sectoarele din competența noastră nu au fost înregistrate focuri de armă din partea inamicului... Pierderi în rîndurile efectivului personal al Operațiunii Forțelor Unite nu sînt”, se arată în comunicat.


Reprezentanții OFU au menționat că militarii ucraineni au documentat o încălcare a înțelegerilor încheiate la 22 iulie în cadrul Grupului de contact de la Minsk. În apropierea localității Zolotoe-5 care temporar se află în afara controlului autorităților ucrainene inamicul a efectuat amenajarea pozițiilor în direcția unităților ucrainene.

De asemenea, s-a raportat că pe 13 august, în zona de responsabilitate a Grupului operativ-tactic Est, au avut de suferit doi militari ai efectivului Forțelor Unite care au călcat pe un dispozitiv exploziv.

„Unul dintre ei, din păcate, a murit, altul a fost rănit. Militarul rănit a fost transportat prompt la o instituție medicală, unde i se acordă asistența medicală", a relatat reprezentanții OFU.

De asemenea, ei au menționat că de la începutul zilei curente, 14 august, regimul de tăcere introdus este respectat pe deplin. Nu a fost înregistrată nici o provocare armată sau focuri de armă.

Reamintim că în ziua de 12 august la Donbass au fost înregistrate patru focuri de armă.
De asemenea, s-a comunicat că OSCE a depistat peste 260 de încălcări ale armistițiului la Donbass.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load