COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7600

O turistă a dezvăluit prețul real al caselor "la un euro" din Italia

22 iul. 2020,, 11:28   În lume
12419 0

Americanca Meredith Tabbone a cumpărat "pentru un euro" o casă într-un oraș cu puțini locuitori în Sicilia și a explicat cît a costat-o locuința, în realitate, transmite Lonely Planet.

După cum raportează radiosputnik.ria.ru, femeia a răspuns anunțului privind vânzarea caselor din Italia, deoarece străbunicul ei a trăit în Comuna Sambuca di Sicilia. Multe orașe italiene nu au suficienți locuitori, din acest motiv, autoritățile locale îndeamnă în mod regulat turiștii să cumpere locuințe pentru un euro și să se mute în continuare în țară.

În plus, guvernul comunei a scos la licitație 16 case abandonate cu un preț de pornire de un euro. Turista din SUA a precizat că majoritatea lor au fost în cele din urmă vîndute cu cinci mii de dolari. Ea trebuit să dea 5655 de dolari pentru casa sa, iar cea mai scumpă locuință la licitație a costat proprietarul 25 de mii de dolari.

Orice casă cumpărată în conformitate cu această schemă are nevoie de restaurare. Noul proprietar va trebui să investească cel puțin zece mii de dolari pentru a crea în ea o atmosferă confortabilă. Casa lui Meredith va avea nevoie de cinci ori mai mult.

Casa cumpărată s-a dovedit a fi o clădire din secolul al XVIII-lea, în care nimeni nu a trăit mai mult de o sută de ani. În subsol se afla un grajd de cai, iar locuitorii anteriori nu aveau electricitate și apeduct. În schimb casa are poduri înalte și camere mari.


Reparația a început în februarie, dar din cauza pandemiei, în luna mai munca a trebuit să fie oprită.

Se preconizează că locuința va fi gata în martie 2021. În ea vor apărea podele încălzite, panouri solare pe acoperiș și ferestre panoramice cu vedere la lac și podgorii. În viitor, Meredith intenționează să se mute în Sambuca, dar prima perioadă va folosi casa ca loc pentru vacanța de vară.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽