TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O tradiție vestită o ia razna în Austria

Austria are probleme cu obiceiurile legate de „demonii Krampus” care par să o fi luat razna în ultimii ani.

Krampus este o tradiție în Austria. De la finalul lunii noiembrie până la mijlocul lui decembrie, bărbați care poartă costume și măști hidoase merg pe străzi și încearcă să sperie copiii și adulții, conform unui obicei străvechi.

Numai că, în ultimii ani, Krampus a devenit un adevărat motiv de „groază” din cauza numărului din ce în ce mai mare de plângeri înregistrate la adresa celor care poartă costume de demoni și care, la adăpostul măștilor, se poartă total nefiresc, de multe ori fiind în stare de ebrietate.

În Carintia, poliția a înregistrat în acest an o serie de incidente violente în cursul „Zilei Krampus”, pe 5 decembrie. O persoană a fost lovită peste față cu o creangă de mesteacăn, asociată sărbătorii tradiționale, iar un copil în vârstă de 11 ani a ajuns la spital cu o plagă la coapsă. Chiar și pompierii au avut probleme, doi dintre aceștia reclamând faptul că au fost bătuți de un grup de persoane care purtau măști Krampus. La Salzburg, poliția a fost solicitată să se ocupe de mai multe grupuri de persoane cu măști tradiționale care provocau probleme în centrul orașului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load