O tornadă puternică a afectat 850 de locuinţe în Indonezia

O tornadă puternică a afectat 850 de locuinţe în Indonezia

O femeie a murit strivită de un copac prăbuşit de o tornadă însoţită de vînturi de pînă la 65 km/h, care a lovit prin surprindere oraşul indonezian Bogor, unde peste 850 de case au suferit pagube, informează vineri surse oficiale citate de EFE.


Tornada, formată joi după-amiază, a durat cîteva minute şi a afectat o zonă cu o rază de cinci kilometri deasupra oraşului, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala Jakarta.


Forţa fenomenului meteorologic a smuls acoperişurile la sute de case, a distrus reţele de electricitate, a provocat prăbuşirea a numeroşi copaci şi a avariat numeroase autoturisme.


Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvînt al Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor, a informat vineri într-un comunicat că ploile abundente au provocat alunecări de terem care au distrus cîteva vehicule dar nu au provocat victime.


Deşi formarea de tornade este un fenomen neobişnuit în Indonezia, inundaţiile şi alunecările de teren afectează în fiecare an arhipelagul în sezonul ploilor cuprins între lunile decembrie şi februarie.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load