O tornadă a făcut prăpăd în Polonia, premieră în Germania, iar Trump vrea să vîndă arme Arabiei Saudite

O tornadă a făcut prăpăd în Polonia, premieră în Germania, iar Trump vrea să vîndă arme Arabiei Saudite

O tornadă a făcut prăpăd în Polonia


O tornadă a lovit, ieri, suburbiile oraşului Lublin din estul Poloniei. A fost atît de puternică încît a distrus 120 de clădiri şi a rănit o persoană, potrivit postului de radio RMF FM.


O tornadă a lovit cartierul Wojciechow, o persoană fiind rănită şi 120 de clădiri au fost avariate. Vîntul a rupt linii electrice şi copaci. 


Şi 42 de imobile au fost suferit pagube.

Potrivit localnicilor, tornada a durat doar aproximativ 10 secunde.   

 

 

Un cetățean danez ar putea deveni primarul unui oraș german


Un cetăţean danez face campanie pentru a deveni primul primar străin al unui oraş din Germania la alegerile care vor avea loc duminică în oraşul Rostock, port la Marea Baltică, relatează DPA.


Deşi nu este membru al niciunui partid politic, Claus Ruhe Madsen, în vîrstă de 46 de ani, are sprijinul celei mai mari formaţiuni din Germania, Uniunea Creştin Democrată (CDU), dar şi al formaţiunii liberale FDP.

Administraţia Trump ar urma să vîndă arme Arabiei Saudite fără aprobarea Congresului


Donald Trump plănuieşte să utilizeze o portiţă legislativă, dar şi tensiunile cu Iranul, pentru a vinde bombe Arabiei Saudite, deşi Congresul a blocat aceste tranzacţii din cauza îngrijorărilor faţă de implicarea saudiţilor în războiul din Yemen, a declarat senatorul Chris Murphy, potrivit Euronews.


„Am înţeles că Trump ar putea face uz de o portiţă legislativă obscură din legea privind controlul armelor şi ar putea aproba o nouă vînzare de bombe către Arabia Saudită, ca acelea pe care le lansează în Yemen, folosind o metodă care ar putea bloca orice obiecţie a Congresului. Acest lucru s-ar putea întîmpla săptămîna aceasta”, a anunţat senatorul democrat pe Twitter.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load