X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

O sculptură „responsabilă” de mai multe sinucideri, redeschisă publicului la New York

28 mai. 2021,, 00:30   Război în Ucraina
1930 0

'The Vessel', monumentala sculptură newyorkeză, închisă la începutul anului după ce mai multe persoane s-au sinucis aruncîndu-se în gol din vîrful acestei structuri, se redeschide vineri publicului: vizitatorii vor fi totuşi însoţiţi, iar prezenţa agenţilor de pază va fi triplată, relatează EFE.

'The Vessel', care reprezintă o scară în spirală formată din peste 2.500 de trepte şi avînd o înălţime de 45 de metri, a fost închisă publicului în luna ianuarie, la o zi după ce un tînăr de 21 de ani s-a sinucis în acest loc, fiind a treia sinucidere înregistrată în decursul a mai puţin de un an.

Considerată una dintre noile atracţii turistice din New York, 'The Vessel' va putea fi vizitată doar de cei care vor să o escaladeze în pereche sau în grup, iar vizitatorii vor fi atent supravegheaţi de agenţi de pază care vor detecta orice comportament ce ar putea semnala o eventuală tentativă de suicid.

Atît pe afişele sculpturii cît şi pe biletele de acces, care înainte erau gratuite iar acum costă 10 dolari, se pot citi mesaje de prevenire a sinuciderilor.

Related Companies, compania care gestionează complexul urbanistic Hudson Yards, unde este amplasată sculptura, a refuzat să înalţe barele de protecţie care flanchează treptele şi culoarele de trecere, cum se ceruse într-un raport.

Lowell Kern, preşedintele unuia dintre consiliile comunitare prezente în zonă, a declarat presei că deşi sînt mulţumiţi de schimbările făcute, sperau ca acestea să fi fost mai mari. "Nu credem că sînt suficiente. Singurul mod de a preveni viitoare tragerii este înălţarea barelor de protecţie", a spus el.

Sculptura, inaugurată în 2019, a costat circa 200 de milioane de dolari şi a fost prezentată ca una din piesele centrale ale complexului Hudson Yards, descris drept cel mai scump proiect urbanistic din istoria SUA, cu o investiţie totală de aproape 25 de miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав