COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O refugiată a născut în elicopterul care o ducea la spital

O refugiată a născut în elicopterul care o ducea la spital

O migrantă din Africa a născut la bordul unui elicopter, în timp ce zbura spre Sicilia de pe mica insulă Lampedusa, din sudul Italiei.

Femeia a fost testată pozitiv la COVID-19, iar oficialii din domeniul sănătății au decis să o transfere la Palermo, scrie The Guardian, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Femeia stătea într-un centru pentru migranți construit pentru a găzdui cel mult 100 de persoane, însă, în ultimele zile au ajuns acolo de aproape 10 ori mai mulți oameni.


Chiar dacă a fost urcată de urgență în aparatul de zbor, ea a născut în elicopter, în timp ce acesta zbura peste coasta de sud a Siciliei, aproape de orașul Agrigento, a declarat marți un purtător de cuvînt al guvernului sicilian pentru Reuters.

Guvernul sicilian s-a aflat în mod constant, în ultimele săptămîni, în mijlocul luptei cu afluxul tot mai mare de migranți, guvernatorul Nello Musumeci acuzînd Roma că nu i-a acordat suficient ajutor pentru a face față debarcărilor din Africa.

După un declin în ultimii ani, numărul celor care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge pe țărmurile Italiei a crescut din nou, în ciuda faptului că Roma și-a închis porturile pentru vasele cu migranți din cauza pandemiei de coronavirus.

Datele oficiale arată că, aproximativ 19.400 de persoane au debarcat pînă acum de la debutul lui 2020, comparativ cu aproximativ cei 5.200 de oameni înregistrați în aceeași perioadă a anului trecut.

Aproape 353 de persoane au fost salvate din Marea Mediterană și vor ajunge în curând la Palermo, unde vor fi transferate pe o navă pentru carantină, a declarat organizația de caritate „Sea Watch” pe Twitter, provocînd furia liderului partidului Ligii de extremă dreapta Matteo Salvini.

„Vom da în judecată guvernul pentru ajutorarea și încurajarea imigrației ilegale, dacă le permite acestor oameni să aterizeze”, a scris el pe Facebook.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load