X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

O rachetă, filmată cum e lovită de fulger chiar în timpul lansăriii (VIDEO)

27 mai. 2019,, 18:51   Externe
2894 0

Racheta Soyuz-2.1b, lansată la ora 09:23 (ora Moscovei) de la cosmodromul Plesetsk, a fost lovită de un fulger. Un video a fost postat de Dmitri Rogozin pe Twitter.

Incidentul a avut loc la aproximativ 10 secunde după startul transportatorului, dar nu a împiedicat îndeplinirea misiunii. Potrivit TASS, fulgerul a lovit conul anterior și apoi a ajuns la a treia scară a rachetei, scrie lenta.ru

„Lansarea a avut loc în regim normal. Vremea nu este o piedică pentru noi, sîntem trupe pentru orice stare a vremii. Aceasta este o nouă dovadă că fulgerul nu ne poate deteriora rachetele şi armele spaţiale”, a declarat general-maiorul Nikolai Nestechuk, șeful cosmodromului Plesetsk.

În timpul lansării, racheta Soyuz-2.1b cu booster de tip Fregat a scos pe orbita circumterestră nava spațială de navigație Glonass-M. Forțele spațiale VKS au luat satelitul sub control.

Potrivit informaţiilor de la începutul lunii mai, racheta ușoară Angara-1.2 este cu aproape 700 de milioane de ruble mai scumpă decît transportatorii medii Soyuz-2.1a și Soyuz-2.1b.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?