COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

O puternică furtună magnetică a acoperit Pămîntul. Cînd se așteaptă cea mai mare intensitate

23 oct. 2020,, 16:30   În lume
2095 0

Pămîntul va fi acoperit cu furtuni magnetice puternice care vor dura mai mult de o săptămînă. Vîrful este așteptat pe 25 octombrie. Acest lucru a fost raportat pe site-ul Laboratorului de astronomie cu raze X al Soarelui.

Potrivit experților, furtunile de la sfîrșitul lunii octombrie nu vor depăși nivelul G1.

Potrivit vesti.ua, oamenii de știință prezic cele mai puternice furtuni magnetice de pe Pămînt, care vor afecta Ucraina și Moldova. Perturbările recurente ale cîmpului geomagnetic sînt așteptate în perioada 20 - 29 octombrie, iar cea mai mare intensitate - pe 25 octombrie.

Experții menționează că în perioada 20-24 octombrie și 27-29 octombrie, perturbarea cîmpului magnetic va fi slabă, dar duminică, 25 octombrie, și 26 octombrie, intensitatea va crește.

Persoanele meteosensibile sînt susceptibile la influența furtunilor magnetice, ele pot prezenta anxietate, oboseală, dureri de cap și acutizarea bolilor.


Cum să supraviețuiești unei furtuni magnetice. Sfatul medicului

În timpul furtunilor magnetice se recomandă odihnă, plimbări în aer liber și o dietă ușoară; un duș de contrast o dată pe zi, înotul în piscină. De asemenea, se recomandă o baie calmantă cu muguri de pin sau sare de mare; consum de apă sporit și abținerea de la alimente sărate; evitarea situațiilor conflictuale.

Cea mai puternică furtună magnetică din acest an a avut loc la sfîrșitul lunii septembrie. Experții i-au atribuit cel mai înalt nivel – al cincilea (G1).

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X