O parlamentară în greva foamei riscă să moară

O parlamentară în greva foamei riscă să moară

Principalul partid prokurd din Turcia a anunţat că o parlamentară a sa, aflată în greva foamei în închisoare de peste două luni, riscă să moară, informează AFP.


Leyla Güven, încarcerată din ianuarie 2018, a început o grevă a foamei în închisoare la 8 noiembrie pentru a protesta împotriva condiţiilor în care este deţinut Abdullah Öcalan, liderul istoric al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care execută o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă într-o insulă apropiată de Istanbul, după ce a fost capturat de Turcia în 1999.


Formaţiunea Leylei Güven, Partidul Democratic al Poporului (HDP), a afirmat într-un comunicat că starea de sănătate a acesteia s-a deteriorat pînă la punctul în care ‘viaţa ei este în pericol’.


Potrivit HDP, Güven a pierdut ‘circa 15 kg’ de cînd a început greva foamei şi ‘nu mai poate să-şi satisfacă nevoile şi să meargă singură’.


Conform partidului, ’171 de deţinuţi politici’ sînt în prezent în greva foamei în închisorile din Turcia pentru a protesta împotriva ‘menţinerii în izolare’ a lui Abdullah Öcalan în închisoarea din insula Imrali.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load