COVID-19 în MOLDOVA

O nouă metodă de tratare a COVID-19 a fost dezvoltată în Rusia

O nouă metodă de tratare a COVID-19 a fost dezvoltată în Rusia

Oamenii de știință ruși au creat o instalație cu LED care vă permite tratarea bolilor grave, inclusiv COVID-19 în condiții de siguranță.

Acest lucru a fost relatat RIA Novosti de către Serviciul de presă al Universității Naționale de Cercetare Nucleară MIFI.

Funcționarea dispozitivului se bazează pe aplicarea metodei fotodinamice, cînd suprafețe mari ale corpului sînt expuse la lumină în gama roșie a spectrului. Anterior această metodă a fost prevăzută pentru a fi utilizată în diagnosticul și tratamentul tumorilor.


Potrivit lenta.ru, șeful Catedrei Micro, Nano și Biotehnologii cu laser al MIFI, profesorul Viktor Loscenov a explicat că fotosensibilizatorii sînt introduși în corpul pacientului în timpul tratamentului. Ei omoară virusul atunci cînd pacientul este expus la radiații și neutralizează celulele imunocompetente responsabile de furtunele cu citokină. Acest lucru contribuie la evitarea unei reacții letale a sistemului imunitar la infecție.

Loscenov a precizat că metoda este extrem de eficientă, aproape nu provoacă complicații și efecte secundare. Cu ajutorul acesteia, au fost tratate 40 de persoane infectate cu coronavirus. Imediat după procedură creștea saturația de oxigen în sînge, revenea simțul mirosului, dispărea durerea din plămîni și pacientul se recupera mai rapid.

Profesorul a menționat că pînă acum în lume nu existau instalații cu densitate energetică suficientă care să nu dăuneze sănătății umane. Modelele anterioare ale sistemului aveau o putere de zece ori mai mică.

Potrivit virologului Anatoli Altstein, cel de-al doilea val al epidemiei în Rusia va începe în octombrie-noiembrie. Se presupune că numărul persoanelor infectate va fi mai mare, dar numărul cazurilor severe și al deceselor va scădea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load