X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

O mare putere va solicita retragerea KFOR şi a UNMIK din Kosovo, anunţă preşedintele sârb Aleksandar Vucic

13 mai. 2021,, 22:00   Război în Ucraina
1818 0

Preşedintele sîrb Aleksandar Vucic a declarat joi că o mare putere va solicita retragerea misiunilor KFOR şi UNMIK din Kosovo şi a ţinut să remarce că acest lucru ar fi ''un dezastru pentru noi toţi'', relatează Tanjug.

Şeful statului sîrb a refuzat să dezvăluie numele ţării respective, dar a precizat că informaţia provine de la surse oficiale din domeniul securităţii.

Vucic a adăugat că va încerca să discute despre acest subiect cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul întîlnirii prevăzute pentru 17 mai, la Bruxelles.

El a adăugat că Pristina a anunţat un buget militar anual de 100 de milioane de euro, mult sub cele 2 miliarde de euro alocate în fiecare an de Serbia în acelaşi scop. ''Acestea nu sînt cifre comparabile, trebuie să nu ne fie teamă, dar ne este clar ce ar vrea să facă cineva'', a afirmat Aleksandar Vucic.

Regiunea Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sîrbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune.

Independenţa Kosovo este recunoscută de peste 100 de state din întreaga lume, printre care 22 dintre cele 27 de membre ale Uniunii Europene (excepţiile sînt Spania, Romînia, Grecia, Slovacia şi Cipru).


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав